top of page

Mindful Tapping

Mindful Tapping är en teknik som har utvecklats av Kjell och Ann-Sofi Forsberg, grundare till Center för Energipsykologi, nu EPICA Education AB. Tekniken är en vidare utveckling av EFT (Emotional Freedom Technique), där Mindfulness har integrerats i knackandet på en del punkter. Syftet med tekniken är att man ska gå in i sig själv och känna av hur det känns i kroppen. Man knackar sedan på det som kroppen vill ha hjälp med. På så sätt kringgår man intellektet och arbetar direkt med de känslomässiga blockeringar som finns i kroppen. Tekniken arbetar med nervsystemet, hjärnan och kroppen så att man kan släppa stressen/obehaget som finns förknippad med ett visst minne (kallas för minneskapslar). På så sätt kan man bli fri från problematiska beteende, känslor och tankar som tillhör den ursprungliga händelsen. Ju friare man är från blockeringar desto mer livsglädje man kan känna!

Mindful Tapping används på allt som får ditt nervsystem ur balans. Det kan handla om allt från irritation över ett mejl eller telefonsamtal till stora traumatiska händelser som dödsfall, våldtäkt och krigsupplevelser. Ju mer minneskapslar man rensar, desto mindre saker finns som kan väcka en känslomässig reaktion i dig. Exempel på saker att knacka på:

· något som stör dig

· i förebyggande syfte

· dagens upplevelser

· förhållandet till mat: sötsug, t.ex.

· kultur/konst

· saker du omger dig med

· fysiska problem: sömnproblem, eksem, allergier, smärtor, spända muskler, migrän m.m.

· traumatiska händelser

Mycket kan man ta hand om själv med tappingen, men ibland är det bäst att anlita en Mindful Tapper att vägleda en. Det gäller med minnen som väcker starka känslor. Det kan vara lättare att ha någon annan vägleda en genom processen så att man kan fokusera på själva känslorna, utan att man behöver ha koll på processen.


Jag är certifierad steg 3 Mindful Tapper hos EPICA Education AB


Är du intresserad av att testa en mycket effektiv metod? Ta gärna kontakt med mig! Om du har svårt att ta dig till mina lokaler kan vi träffas via Skype eller Zoom!


Klientomdöme:

Lisa, terapeuten med det stora hjärtat som genom sitt engagemang i mig hjälper mig med både stora

och små råd här i livet. På ett pedagogiskt och tydligt sätt förklarar hon frågor som dyker upp för mig och tar sig an de frågeställningar jag kommer med och vill jobba med under dagens session i Mindful Tapping. Ibland händer det att jag inte har några klara svar på vad jag vill jobba med under

dagens session men bara man kommer igång i samtal med Lisa så är hon duktig på att se kärnan i vad det är jag behöver jobba med just då och får fram en passande frågeställning eller minne att gå in i. Lisa är en mycket lyhörd och skicklig terapeut, det märks att hon är mån om en som klient och

hon sätter en i första rummet. Hon har blivit en terapeut som jag gång på gång återvänder till och känner mig väldigt trygg med.

Camilla

bottom of page