Post-Lisas butik - allt för kropp och själ

Mindful Tapping

Mindful Tapping är en teknik som har utvecklats av Kjell och Ann-Sofi Forsberg, grundare till Center för Energipsykologi. Tekniken är en vidare utveckling av EFT (Emotional Freedom Technique), där Mindfulness har integrerats i knackandet på en del punkter. Syftet med tekniken är att man ska gå in i sig själv och känna av hur det känns i kroppen. Man knackar sedan på det som kroppen vill ha hjälp med. På så sätt kringgår man intellektet och arbetar direkt med de känslomässiga blockeringar som finns i kroppen. Tekniken arbetar med nervsystemet, hjärnan och kroppen så att man kan släppa stressen/obehaget som finns förknippad med ett visst minne (kallas för minneskapslar). På så sätt kan man bli fri från problematiska beteende, känslor och tankar som tillhör den ursprungliga händelsen.


Mindful Tapping används på allt som får ditt nervsystem ur balans. Det kan handla om allt från irritation över ett mejl eller telefonsamtal till stora traumatiska händelser som dödsfall, våldtäkt och krigsupplevelser. Ju mer minneskapslar man rensar, desto mindre saker finns som kan väcka en känslomässig reaktion i dig. Exempel på saker att knacka på:
·       något som stör dig
·       i förebyggande syfte
·       dagens upplevelser
·       förhållandet till mat: sötsug, t.ex.
·       kultur/konst
·       saker du omger dig med
·       fysiska problem: sömnproblem, eksem, allergier, smärtor, spända muskler, migrän m.m.
·       traumatiska händelser


Mycket kan man ta hand om själv med tappingen, men ibland är det bäst att anlita en Mindful Tapper att vägleda en. Det gäller med minnen som väcker starka känslor. Det kan vara lättare att ha någon annan vägleda en genom processen så att man kan fokusera på själva känslorna, utan att man behöver ha koll på processen.
Jag är certifierad steg 2 Mindful Tapper och går nu steg 3 av min utbildning hos Center för Energipsykologi och behöver personer att träna på för mitt examensarbete. Jag måste behandla varje klient minst 3 gånger. Är du intresserad av att testa en mycket effektiv metod? Ta gärna kontakt med mig!

Pris: 700 kr/behandling (ca 2 timmar)
Site Builder drivs av  Vistaprint